«Το Δελτίον Εργατικής Νομοθεσίας αποχαιρετά τον Αντώνιο Ταμπάκη»

«Το Δελτίον Εργατικής Νομοθεσίας αποχαιρετά τον Αντώνιο Ταμπάκη»

Την 30ή Ιανουαρίου 2018 απεβίωσε ο εκλεκτός συνεργάτης του ΔΕΛΤΙΟΥ μας ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΑΜΠΑΚΗΣ, Δικηγόρος.

Ακέραιος και αυστηρός στις κρίσεις του, πράος και μειλίχιος άνθρωπος και άκρως ταπεινόφρων, παρ’ ότι «πανεπιστήμων», με πλήθος γνώσεων επί παντός θέματος.

Επιμελέστατος, έχει συγγράψει στο ΔΕΛΤΙΟΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ πλήθος Μελετών, δικονομικού κυρίως περιεχομένου.

Το έτος 2007 συνέγραψε την «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ», στην οποία συνεκέντρωσε την πολύτιμη πείρα του περί τα δικονομικά θέματα.

Το ΒΙΒΛΙΟ εξεδόθη από το ΔΕΛΤΙΟΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ. Στον πρόλογο αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής: «Το ανά χείρας βιβλίο απευθύνεται προς τους νομικούς, εφαρμοστάς του δικαίου (δικηγόρους, δικαστάς) και περικλείει την σχετική με τις εργατικές υποθέσεις δικονομική νομοθεσία, όπως ισχύει σήμερα, καθώς και την νομολογία, όπως έχει διαμορφωθή μέχρι σήμερα».

Με πόνο ψυχής, όλοι όσοι τον γνωρίσαμε στο ΔΕΛΤΙΟΝ τον αποχαιρετούμε ως οικείο μας και ευχόμεθα να είναι ελαφρό το χώμα που θα τον σκεπάση.

*

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ανήρτησε την 30.1.2018 για τον Α. Ταμπάκη το εξής κείμενο:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ εκφράζει την βαθιά του οδύνη για την απώλεια του διαπρεπούς συναδέλφου Αντωνίου Ταμπάκη.

Ο Αντώνιος Ταμπάκης διακόνησε με συνέπεια και ήθος, το εργατικό δίκαιο καθ’ όλη τη διάρκεια της ευδόκιμης δικηγορικής του διαδρομής. Συνέβαλε στην προαγωγή του επιστημονικού διαλόγου μέσω εκτενούς αρθρογραφίας στο νομικό περιοδικό «Δελτίον Εργατικής Νομοθεσίας», του οποίου υπήρξε επί χρόνια συνεργάτης. Το opus magnum του «Εργατική Δικονομία» αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τους νομικούς της θεωρίας και πράξης που εξιδικεύονται στο Εργατικό Δίκαιο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.»