ΕΙΔΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΑΪΟΥ 2023

Ειδικά Σεμινάρια Μαΐου 2023

Στα Ειδικά Σεμινάρια Μαΐου με αντικείμενο θέματα εργατικού και ασφαλιστικού δικαίου:

  • Από πλευράς ασφαλιστικού δικαίου:

Έγινε ανάλυση του νέου πλαισίου ρύθμισης οφειλών, ιδίως κατά τον νέο Ν. 5036/23, του ζητήματος παραγραφής των οφειλών, μετά από την προσαρμογή της νομοθεσίας στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, και του ζητήματος περιορισμού της ευθύνης των διοικούντων νομικά πρόσωπα, ως προς την οφειλή των ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ.

  • Από πλευράς εργατικού δικαίου:

Αναλύθηκε το ζήτημα των νομοθετημένων κατωτάτων ορίων μισθού και ημερομισθίου και το αν οφείλονται επ’ αυτών επιδόματα τριετιών και γάμου.

Συντονιστής των Σεμιναρίων και των σχετικών εισηγήσεων ήταν ο Κωνσταντίνος Πηνιώτης, Δικηγόρος, Μέλος της Επιστημονικής Ομάδος του Δελτίου Εργατικής Νομοθεσίας, ο οποίος και  ανέλυσε τα εργατικά θέματα.

Τα ασφαλιστικά θέματα αναλύθηκαν από  τις προσκεκλημένες στα Σεμινάρια κυρίες Βέρα Χατζηευσταθιάδου, Συντονίστρια ΚΕΑΟ και Στέλλα Τηγάνη, τ. Διευθύντρια Ανάλυσης και Αξιολόγησης Κινδύνου ΚΕΑΟ.

 

 

Το Δελτίον Εργατικής Νομοθεσίας ευχαριστεί θερμά τους συνδρομητές και φίλους του, για την συμμετοχή τους στα Σεμινάρια, καθώς και για τις εύστοχες ερωτήσεις τους που προεκάλεσαν την εποικοδομητική συζήτηση για τα ανωτέρω επίκαιρα θέματα.